Bungalow te Helmond-Stiphout

Zicht vanaf straatzijde
Zicht vanaf tuinzijde
hoog overzicht, met de sedumdaken
zicht richting achtertuin
plattegrond

De opdrachtgevers wensten een huis met alle functies op de begane grond. Omdat de nabije omgeving echter louter uit huizen met tenminste een gedeeltelijke schuine kap bestaat is hier ook een gedeeltelijke lessenaarskap ontworpen. Behalve deze stedenbouwkundige inpassing vormt dat schuine dak tevens de aanleiding om een mooie hoge raamstrook op het westen te realiseren, waardoor in het woongebied de hele dag door direct zonlicht naar binnen zal vallen. De woning krijgt wit stucwerk, donkere kozijnen en zowel op de platte als het hellende dak een sedumdak. Er zal een warmtepomp en een uiterst geavanceerd energiezuinig verwarmings/koelings/ventilatiesysteem worden aangelegd.

De bouw is in juni 2019 begonnen. In september 2019 is het hoogste punt bereikt.

Aan dit project hebben deelgenomen: